Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEBE BİSKÜVİLİ PASTA


Bu çok özel ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmadan önce sevgili Mine ablama teşekkürlerimi iletmek isterim...

Malzemeler:

5 su bardağı süt
2 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 su bardağı tepeleme un
1 paket kakao- 50 gramlık
50 gram margarin
2 yumurta
1 büyük poşet bebe bisküvisi

Üzeri için:

1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Süslemek için antep fıstığı tozu

Yapılışı:

Bir tencereye margarin ve yumurtalar hariç tüm malzemeyi koyup devamlı aynı yöne karıştırarark pişirin. Pişirdikten sonra sıcakken el blendırıyla çırpın. Çırparken içine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin. margarini ilave edip margarin tamamen eriyene kadar çırpın.
Bir poşet bebe bisküviyi borcama dökün ve üzerine hazırladığınız kremayı sıcakken dökün. Kaşıkla karıştırıp krema ve bisküvileri özleştir. Kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin. Bisküvileirn eşit dağılmış olmasına dikkat edin. Üzerine 1 su bardağı süt ve 1 poşet krem şantiyi çırpıp yayın. Son olarak antep fıstığı tozuyla süsleyip bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizzat yediğim bir pasta. Gerçekten çok hafif ve çok lezzetli.Lezzeti de farklı. O kadar lezzetli ve hafif ki bir borcam dolusu pastayı bir oturuşta yiyebilirsiniz. İnanın farkına bile varmazsınız:)

Adsız dedi ki...

merhaba ellerine sağlık canım..ben bu pastayı yapmak istiyorum yalnız sorularım olacaktı izninle.şimdi büyük paket bebe bisküvisi ne demek? bildiğimiz klasik şekli mi? hani hanımeller bisküvi filan büyük ikramlık poşetlerde oluyor ya onlardan mı gramını öğreneblirmiyim?
bir de borcam byük kare mi küçük kare mi?
cevapalr için çok teşekkür ederim..sevgilerimle..

yedirenk dedi ki...

Merhaba balpare canım şöyle söyleyim gr olarak dersen aklımda yok ama dediğin gibi hanıellerin 185 grlık olanları boyutundaki cici bebeden 2 poşet koysanda olur yada onun bir büyüğü olursa 1 poşetde yeterli olur.Borcamda büyük kare borcam olacak ama bir yanlış anlaşılma olmasın diye diyorum dikdörtgen olan değil.Kare borcamın büyüğü olacak.Umarım cevaplarımla yardımcı olmuşumdur canım,sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

benim bildiğim çam fıstığı beyaz olur.antep fıstığı demek istediniz herhalde

yedirenk dedi ki...

sevgili adsız uyarın içim teşekkürler dediğin doğru sadece yazım hatası olmuş,düzelttim...