Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ANNEMİN MEŞHUR AÇMA KOL BÖREĞİ




Merhabalar bugün sizlerle anneciğimin yarım asırlık tecrübesiyle yaptığı açma kol böreğini paylaşmak istedim.Biraz meşaketli ama sonucuna değiyor,nefis oluyor doğrusu.Anneciğimle baraber açıp,yaptığımız bu böreği ısrarla sizlerede tavsiye ediyorum.Şimdiden afiyet olsun.




Malzemeler:

1 kg un
1 fincan sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (suyu az gelirse hamuru toparlamak için biraz daha ilave edebilirsiniz,hamur kulak memesi kıvamında olacak)

İçi için:

500 gr kıyma
2 patates
2 soğam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber







Yapılışı:

Bir tasa bütün malzemeleri koy,iyice özleşene kadar yoğur.Hamurdan 3 adet beze ayır,yuvarla 15-20 dk beklet.Bu arada başka bir tasa iç malzemesini hazırla(soğan ve patatesi küçük küçük doğra).Hepsini harmanla.Bezeleri birer birer oklavayla yuvarlak orta boy şekilde aç.yağla,masaya koy.(isterseniz masanın üstüne örtü koyarak hamuru açın biz öyle yaptık) Ellerinizle hamuru herbir tarafından çekerek açın.İç malzemeyi kenarlarına serpin.İki yanından yuvarlayarak rulo yapın.Ruloları ortadan kesin iki uzun rulo çıksın.Yağlanmış tepsiye birer birer ruloları yuvarlayarak ilkini gül şeklinde olacak şekilde sarın.Üstüne sıvıyağı sürüp kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.Sıcacık servis edin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu böreğin inanılmaz bir tecrübe eseri olduğu bir gerçek, fakat tecrübe uygulanarak kazanılır. Tüm şeffaflığı ile verilen bu tarif için tüm yemek kültürü ailesi adına teşekkür ederim. Yüreğinize ve elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

İnanılmaz güzel gözüküyor. Bu böreği çıtırdatarak yemek için sabırsızlanmamak eldemi ? Teşekkürler ...

yedirenk dedi ki...

Merhabalar isminizi bilmiyorum ama iki yorumada çok teşekkürler.Sevgilerimle.