Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

CEVİZLİ YAYIM





 Merhabalar bugün sizlerle bolu yöresine ait erişteden yapılan bu yöresel yemeği paylaşmak istedim.Tarifini Ayşe tüterden alıp, uyguladım gerçekten çok leziz oluyor.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gr tulum peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım paket erişte
süslemek için kıyılmış maydanoz
az tuz






Yapılışı:

Erişteleri bol tuzlu suda haşla ve süz.Tencerede tereyağını erit cevizleri içine at ve kavur.Daha sonra erişteleride koy 1-2 çevir en son olarakta tulum peynirinide ilave et.Ocağın altını kapat ve yemeği 1 kere karıştır ve servis tabağınıa al.Maydanozla süsle,servis edebilirsin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

arkadaşım çok severim ben cevizli erişteyi ama tulum peyniri hiç denememiştim deneyeceğim ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

yedirenk dedi ki...

Sevilcim yorumun için teşekkür ederim.Dediğin gibi aslı keşle oluyor bu yemeğin , ama o peyniri bulması biraz zor olduğundan tulum peyniriyle yaptım.Çokta güzel oldu.Tavsiye ederim canım.
Sevgilerimle.