Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

DÜĞÜN ÇORBASI




Merhabalar bugün sizlerle Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olan düğün çorbasını paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
250 gr kemikli dana eti
10 su bardağı et suyu

Terbiyesi için:
1 yumurta
1 adet limon suyu
1 su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Kemikli etleri yıkayıp düdüklü tencereye suyla koyun.25-30 dk kaynatın.Kaynayan etleri kevgirle çıkarıp,didikleyin.Et suyunu süzüp bir tencereye alın,didiklediğiniz etleri içine koyup,kaynatın.Bir tasa bütün terbiye malzemesini koyup iyice çırpın,kaynayan et suyundan 2-3 kepçe alıp çırptığınız terbiyenin içine koyup,karıştırın.Yavaş yavaş devamlı karıştırarak çorbanıza terbiyeyi dökün.Terbiyeyi döktükten sonra,tuzuda ilave edip,çorbanızı aradabir karıştırarak 10 dk daha pişirin.( Çorba koyu olursa biraz sıcak su ilave edip kıvamını açabilirsiniz)Bir tavada teryağını eritin,kırmızıbiberi ilave edip kızdırın.Çorbayı bir kaseye koyup,üstüne kırmızıbiber gezdirin.Çorbanız servise hazırdır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

www.sendepisir.com dedi ki...

En sevdiğim çorbalardan biridir. Nefis yapmışsınız ellerinize sağlık. Yazışmak dileği ile..

yedirenk dedi ki...

Sende pişir:
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Dileğinize bende katılıyorum.Sevgilerle.

Unknown dedi ki...

Çok nefis gözüküyor eline sağlık. Limonla terbiye edilmiş çorbalara bayılırım. Ancak kemikli et yerine eti haşlayıp didikleyerek çorbaya ilave etsek olmaz mı? Malum yemesi daha kolay:))

yedirenk dedi ki...

Sevgili ebruli yorumların için teşekkür ederim.Soruna gelince tabiki kemiksiz etlede olur.Tercihe bağlı istediğin gibi yapabilirsin.Sevgilerle.