Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KIZARMIŞ BİBER VE DOMATES EŞLİĞİNDE FIRINDA PATATESLİ KÖFTE



Merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle oğluma devamlı yaptığım bu yemeği paylaşmak istedim.Küçük beyimizin favorileri patates ve köfte olduğundan bu yemeğede bayılır kendileri,neyse lafı çok uzatmayım buyrun tarife geçelim.




Malzemeler:Köfte için:

yarım kg az yağlı kıyma
1 çorba kaşığı sıvıyağı
1 orta boy soğan
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
kızatmak için biraz sıvıyağ

Diğer malzemeler:

5 orta boy patates
5-6 adet sivribiber
3 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
biraz sıvıyağ
maydanoz

Yapılışı:

İlk başta işe köfteyi hazırlamakla başlayalım,soğanı rendeleyip kıymaya ekleyin.Bir süre suda beklettiğimiz ekmek içini iyice sıkıp rendeleyerek kıymaya ekleyin,diğer tüm malzemeyi ilave edip iyice yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.Köfteleri kızgın sıvıyağda altlı üstlü biraz kızartın.Patatesleri kabuklarından soyup elma dilimi şeklinde kesin.Fırın tepsisine ilk patatesleri daha sonrada köfteleri döşeyin.Domates salçasını yarım bardak suda çözdürün ve köftelerin üzerine dökün.Sıcak fırına atıp patatesler pişene kadar tutun.Bu sırada teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyup ilk biberleri daha sonrada daire şeklinde kestiğiniz domatesleri altlı üstlü çevirip kızartın.Bir servis tabağına patatesli fırın köftenizi alın. Kızartmış olduğunuz domates,biberlerle ve  kıyılmış maydanozla süsleyin.Şimdiden afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Küçük beyin zevki bizim evde de geçerli galiba. Bizde de bu yemek pek sevilir. Harika görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

kim hayır diyebilir köfte patatese.. ellerinize sağlık..