Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SUCUKLU TARHANA ÇORBASI




Merhabalar arkadaşlar soğuk bir kış akşamında sıcacık bir çorbayla içinizi ısıtmak istedim.Hepinizin evinde pişen bir klasik Türk çorbası, malumunuz tarhana ama bi okadarda vazgeçilmezimiz.Ben bu sefer sucuklu naneli yaptığım için sizlerlede paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun.







Malzemeler:

3 çorba kaşığı kuru tarhana
1 çorba kaşığı domates salçası
75 gr tereyağı
arzu edilen miktarda küp küp doğranmış sucuk
5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Kuru tarhanayı,tanelerinin iyice çözülmesi için üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edip yarım saat ıslatın.Tencereye tereyağını koyup eritin daha sonra sucukları ilave edip biraz kavurun.Sucuklara salçayıda ilave edip 1-2 dk öylede kavurup,suyu vede ıslattığınız tarhanayı döküp çorba kaynayıncaya kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Çorba kaynamaya başlayınca içine tuzu ve naneyi ekleyip 3-4 dk daha kaynatıp altını kapatın.Sıcak sıcak servis edin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

susuklumu ? 10 yil düsünsem aklima gelmezdi heralde :) ellerine saglik canim nefiss görünüyor.. sicacik sevgilerimle.. cici bir hafta diliyorum.

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık sevgili arkadaşım.sucuklu hiç denemedim.ama aromasının şahne olacağına eminim.seni izlemeye aldım,beğenilesi lezzetlerin var
sevgilerimle

yedirenk dedi ki...

Sevgili hasretcim yorumların için çok teşekkür ederim.Bendende sana sıcacık yürek dolusu sevgiler.

yedirenk dedi ki...

Sevgili arkadaşım mintininmutfağı yorumların beni çok sevindirdi teşekkür ederim.Seninde lezzetlerin harika bundan sonra bende seni izleyenlerdenim.Sevgilerimle.