Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAVUK ETLİ İÇLİ PİLAV




Merhabalar bugün hava sanki bahardan kalma bizim buralarda güneş çok ısıtmasada,içimize sıcacık doğdu.Bugün sizlerle annecimden öğrendiğim içli pilavımı paylaşmak istedim.Bazen hindi etiylede yaparım ama şimdikini tavuk etli yaptım,böylede çok güzel oldu.Sizlerede öneririm.Şimdiden afiyet olsun.





Malzemeler:

1 adet kemikli tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu ( haşladığınız tavuğun suyu )
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tane rendelenmiş soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü ( bir kase suyun içine koyun biraz şişsin )
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tavuk göğsünü bir tencereye alıp üstüne örtecek kadar su koyup,kaynatın.Tavuk etleri soğuyunca didkleyin.
Bir tencereye biraz yağı kızdırın içine fıstıkları atıp iyice kavurun,daha sonra soğanlarıda koyup soteleyin.Yıkanmış pirinçleri vede kuşüzümlerini ilave edip biraz öylede kavurun.Bütün baharatları ekleyip, karıştırın.Tavuk etlerini vede suyuda koyup ilk orta ateşte kaynatın,kaynayınca kısık ateşe alıp pişirin.Pişen pilavınızı örterek demlendirin ve ılınınca servis tabağına alıp,istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: