Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TOST EKMEĞİ SALATASI



Merhabalar...Bugün sizlere arkadaşım Nurdan' ın annesinin tarifi olan bu güzel salatayı sunmak istedim. Ben çok beğendim umarım siz de seversiniz.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 paket tost ekmeği
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarmısak
2 adet közlenmiş patlıcan
Tuz

Üzeri için:

2 adet haşlanmış yumurta
1 demet dereotu
isteğe göre salam

Yapılışı:

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin.Bir kaba yoğurt,mayonez ve kıydığınız sarmısağı biraz tuz ilave edip karıştırın.Kenarlarını kestiğiniz tost ekmeklerinin yarısını bir sıra halinde dikdötgen bir servis tabağına dizin.Yoğurdun yarısını ayırıp diğer yarısına közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayıp içine ekleyin bu karışımı dizdiğiniz tost ekmeklerinin üstüne serin.Kalan tost ekmekleri de patlıcanlı harcın üstüne dizin.Ekmeklerin üstüne kalan yoğurdu dökün.En üstünü kıydığınız dereotu, rendelediğiniz yumurta ve salamla dilediğiniz gibi süsleyin.2-3 Saat buzdolabında beklektikten sonra kare kare dilimleyip servis edebilirsiniz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok şık bir görünümü var. Yumurta ile patlıcanı hiç bir arada yememiştim. Deneyeceklerim listesine ekledim. Tarifte senin garantin var ne de olsa.Sn yaparsın da güzel olmaz mı?

yedirenk dedi ki...

arkadaşım yorumun için teşekkür.beni takip ettiğin içinde tarifi mutlaka dene gerçekten farklı ve güzel oluyor tavsiye ederim.