Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ADAPAZARI'NIN MEŞHUR ISLAMA KÖFTESİ




Öncelikle herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum.Bazı blog arkadaşlarıma anlayamadığım bir sebepten yorum yazamıyorum inşallah en yakın zamanda bu sorunda ortadan kalkar diliyorum. Bazı arkadaşlarım banada yorum bırakamadıklarını yazmışlar bloglarında bende sevda arkadaşımızın bize sunduğu çözümü yaptım inşallah olmuştur.Artık gelen yorumlardan anlarım:))Sevda arkadaşımada çok teşekkür ederim..Evet tarifin başlığında görüldüğü üzere  Adapazarlı oluşumdan dolayı sizlerle meşhur köftemizi paylaşmak istedim.Aslında geç kalmış bir tarif bazı blog arkadaşlarımın bu tarifi istemesiyle harekete geçtim.Genellikle bu köfteyi asıl yerinde yani Köfteci İsmailde yeriz.Ama evdede yapabilinir bir lezzet olduğundan bunu bilmenizi istedim.Ama yinede yolunuz Adapazarına düşerse mutlaka Köfteci İsmaile gitmenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun..




MALZEMELER:

yarım kg dana kıyma
1 kuru soğan
kurutulmuş ekmek içi
köfte baharatı
tuz-karabiber

ISLAMASI İÇİN:

İnce dilimlenmiş bayat ekmek
kemik suyu
kırmızı toz biber
sıvıyağ

SÜSLEMEK İÇİN:

2 domates
2 sivri biber

YAPILIŞI:

Köfte malzemesini iyice yoğurun.Küçük köfteler hazırlayın.Diğer tarafta kemik suyunu hazırlayın içine biraz sıvıyağ ve kırmızı olacak kadar kırmızıbiber ve tuz ilave edip karıştırın.Bayat ekmekleri kemik suyuna bandırıp,çıkarın.Ekmek ve köfteleri ızgarada pişirin.Servis tabağına ilk ekmekleri onun üzerinede köfteleri dizin.En üstünüde közlenmiş biber ve domatesle süsleyin.Sıcak sıcak servis edin...Afiyet olsun....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KÖY KAHVALTISI VE ARDINDAN ENFES WAFFLE




Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese mutlu ve sağlıklı haftasonları diliyorum.Bu hafta çok yoğun vede yorgun geçtiğinden bloğuma bakamadım sizlere yorum yazamadım ama çok özledim bunları yapmayı.Fırsatını bulmuşkende sizlerle geçen haftasonu gittiğim vede çok memnun ayrıldığım bir mekanı paylaşmak istedim.Burası, İzmit Fethiye caddesinde bulunan Garni Ture adında bir cafe restaurant,tamamiyle tesadüfen görüp girdiğimiz bir mekan.İlk başta waffle yazısını görüp girdik(eşim çok severde)iyikide girmişiz.İlk olarak mekanda dikkatimi çeken şey personelin çok güler yüzlü ve nazik olmaları oldu.Daha sonrada lezzetleri tabiki....Köy kahvaltısınında olduğunu duynca onuda denemek istedik kahvaltısınıda ,wafflenıda sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.Bir gün yolunuz İzmite düşerse mutlaka sizde deneyin derim.......Canlarım herkese iyi tatiller....



VE ENFES WAFFLE


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ELMALI CEVİZLİ KEK




Herkese mutlu haftalar.Haftaya tatlıyla başlayayım dedim ablacığımın tarifi olan bu lezzetli keki sizlerle paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun...





MALZEMELER:

4 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3 büyük elma(küp küp doğranmış)
1 su bardağı ceviziçi
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

İlk olarak bir büyük kasenin içinde yumurtalarla şeker iyice çırpılır.Daha sonra sıvıyağda eklenip 1-2 dakika daha çırpılır.Elmalarla.tarçın ve  ceviziçide ilave edilir kaşık yardımıyla karıştırılır.Son olarak un ve kabarmatozuda eklenir(normal keklerden biraz daha fazla unu koyuyoruz daha yoğun bir kıvam olmalı) ve tekrar kaşık yardımıyla karıştırılıp,yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 dereceli ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Ilındıktan sonra bir servis tabağına ters çevrilerek dilimlenir ve pudra şekeri ile süslenip servis edilir....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KEDİ DİLLİ TARÇINLI MUHALLEBİ





Öncelikle herkese mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.Tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedim bugün bu hafif sütlü tatlımı sizlerle paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun....





MALZEMELER:

1 paket kedi dili

Muhallebesi için:

2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı tozşeker
1 poşet krem şanti
yarım su bardağı süt

Üzeri için:

Tarçın

YAPILIŞI:

Bir tencerede krem şanti ve süt hariç diğer tüm muhallebi malzemelerini koyup,pişene kadar devamlı karıştırın.Pişen muhallebinizi soğumaya bırakın.Bu sırada bir kasede kremşantiyle sütü çırpın.Soğuyan muhallebinize hazırladığınız krem şantiyi ekleyip 5 dakika çırpın.Kedi dillerini elinizle 2-3 parçaya bölüp,servis kadehlerinin içine yerleştirip,üzerlerine kremalı muhallebi karışımını dökün.Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini tarçınla süsleyip servis edin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FIRINDA SOSLU TAVUK




Merhabalar arkadaşlar güzel bir bahar gününden herkese sevgilerimi yolluyorum.Çok şükür bahar geldi,havalar ısınmaya başladı oyüzdende çok mutluyum.Bir kaç gündür bloglarda sorun vardı,yayınlamış olduğum yorumlar bile silinmiş.Tabiki tarifte ekleyemedim.Bu sorun hazır düzelmişken size bizim evde sıkça yapılan bu pratik yemeği paylaşayım dedim.Umarım beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun....




MALZEMELER:

1 kg tavuk incik
1 kg patates

SOSU İÇİN:

1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber-kekik-tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın.Tavuk etlerinin derilerini üzerinden sıyrın,yanmaz tavada az yağda önlü arkalı biraz kızartın.Sosu yarım kase suda malzemelerini koyup,karıştırın hazır edin.Fırın tepsisine ilk olarak patatesleri dizin üzerine sosu dökün.En üste kızarttığınız tavuk etlerini döşeyip,üzerlerine az sıvıyağ gezdirip,ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KEDİ DİLLİ ÇİLEKLİ TATLI


 

Merhabalar arkadaşlar nasılsınız?neler yapıyorsunuz?beni soracak olursanız çok şükür gayet iyiyim.Bugün sizlerle Aylin'in bloğunda görüp bayıldığım tarifi yapıp, paylaşmak istedim.Benim vede evdekilerinde tam notunu alan bir tatlı oldu,denemenizi tavsiye eder,Aylincimede bu tarifi bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederim.Şimdide ben sizinle paylaşmak istiyorum,afiyet olsun......





MALZEMELER:

1 paket kedi dili

KREMASI İÇİN:

750 gr kadar süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
8-9 yemek kaşığı tozşeker
1 paket süt kreması(200 ml)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:

yarım kilo çilek
1 paket dr.outker meyveli sos

YAPILIŞI:

Süt,şeker,un ve yumurta sarısını unun topaklanmaması için çırparak pişirin.Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve kremayı ılıtmaya bırakın.Bu arada kedi dillerini süte batırıp,çıkarın ve kare borcama dizin.Ilınan kremaya, süt kremasını ekleyip,5 dakika çırpın ve kedi dillerinin üzerine dökün.Çilekleri ortadan ikiye kesip,kremanın üzerine dizin.Meyveli sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.soğutun en üstede onu dökün.3-4 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TARÇINLI KURABİYE




Öncelikle herkese hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.Bir kaç gündür sizden ayrı kaldım İstanbula gittim,gezdim,gördüm vede döndüm.Cem Yılmazın gösterisini izledim yani böyle birşey olamaz koptum resmen,gitmeyenler varsa şiddetle gitmelerini tavsiye ederim.Çok güzeldi,İstanbulda öyle ama yinede kendi şehrime değişmem.En azından trafik derdi yok ve doğa güzelliklerimiz elimizde çok şükür.Bir Sapanca gölümü,Kırkpınarımı, akarsu ve derelerimi keyifli sakin bir şekilde istediğim yere ulaşabilmeyi değişemem ama tabiki adı üstünde İstanbul sevgili Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş bir şehir oyüzdende değerli ama ben sakin yaşamayı seven birisi olduğumdan bana göre değil okadar.Ben günübirlik gidip gezeyim akşamınada evime döneyim yeter yani.Orda yaşayan herkese sabırlıklar diliyorum o trafikte çok zor gerçektende.Lafı çok uzattım galiba tarifime geçiyorum hemen,tarifim sevgili Birsenceden alınmıştır...



MALZEMELER:

1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:

tarçın
pudra şekeri

YAPILIŞI:

Bir tasa margarinle şekeri koyun ve elinizle iyice birbirine yedirin.İçine un.vanilya ve kabarmatozunu ilave edip kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan minik toplar koparıp yuvarlayın.Orta dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Bir kasede tarçınla,pudra şekerini karıştırın ılınan kurabiyeleri karışıma bulayıp,servis tabağına dizin.Şimdiden afiyet olsun.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS