Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ELMALI PAY





Herkese merhabalar öncelikle mutlu,sağlıklı,huzurlu hafta olması dileğiyle.Haftaya tatlı tatlı başlamak istedim.Elmalı  payı çok severim.Umarım sizde seviyorsunuzdur.Fahriye teyzemin,tarifidir.Bu vesile ile onada çok teşekkür ederim.Buyrun geçelim tarfimize:





Malzemeler:

4 su bardağı un
125 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket kabarmatozu

üzerine:

2 tane orta boy elma
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Elmaların kabuklarını soyup tavaya rendeleyin,1 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin,elmalar su alıp çekinceye kadar pişirin.Tarçın ekleyip,karıştırın ve ocağı kapatın.Başka bir kabın içinde,unu,oda sıcaklığındaki margarini,şekeri ve diğer malzemeleri karıştırarak yoğurun.Hamurdan biraz üstüne rendelemek için ayırın ve buzdolabına koyun.Diğer çokça kalan hamuru,yapladığınız kare veye dikdörtgen borcama ellerinizle döşeyip,elmalı harcı yayın.Onun üstünede buzdolabında bekletip,soğuttuğunuz hamuru rendeleyin.Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Ilınan payı pudra şekeri ile süsleyip,servis edin.Şimdiden afiyet olsun....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FIRINDA SUSAMLI TOSTLAR




Günaydın herkese mutlu pazarlar.Bugün sizlerle fırından sıcak sıcak şimdi çıkmış olan tostlarımı paylaşmak istedim.Ama ışıktanmı,makinedenmi yoksa acele ettiğimdenmi, bilmem pek güzel fotoğraflıyamadım.İnanın yakından gayet iştah açıcı oldu.Bloğa koyup,koymamakta kararsız kaldım.Ama şöyle düşündüm hem leziz,hem pratik hemde yağsız yapıldığından kalorisi düşük birde üstüne üstlük pazar günü olduğundan kahvaltıya değişik birşeyler yapmak isteyenler varsa tam önermelik bir tarif olduğundan yayınlamaya karar verdim.İnşallah sizlerde beğenirsiniz. Bu arada tostlar Oktay ustanın tarifidir.Şimdiden afiyet olsun....





Malzemeler:

10 dilim kare tost ekmeği
1 kase ezilmilş yağlı beyaz peynir
maydanoz arzuya bağlı

Mantolamak için:

3 yumurta akı
2 paket susam

Yapılışı:

Bir kaseda peyniri ezin,üstüne maydanozu incecik doğrayıp karıştırın.Bir yemek tabağına yumurtanın aklarını koyup,çatalla çırpın.Başka bir yemek tabağına susamı koyun.Bir dilim tost ekmeğini elinize alın,peynirli harçtan bolca, ekmek yağlar gibi tosta sürün. Diğer tost dilimini alıp,peynirli harçtan sürdüğünüz tostun üstüne koyup,kapatın.(aynen tost yaparken,yaptığımız gibi)Tostu ilk yumurta akına daha sonrada susama bulayın.Fırın tepsisine pişirme kağıdını koyun ve bütün tostlara aynı işlemi yapıp,fırın tepsisine dizin.Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.NOT:Sıcak servis edin.Toplam olarak bu ölçüde 5 tost çıkmış oluyor,kişi sayısına görede ölçüyü arttırabilirsiniz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ANNEMİN AÇMA KOL BÖREĞİ




Herkese iyi akşamlar biraz yazmaya geç kaldım ama cuma gününüz mübarek olsun.Bu akşam sizlerle annemin meşhur açma kol böreğini paylaşmak istedim.Aslına bakarsanız bloğumda yani arşivimde var buraya tıklarsanız görebilirsiniz.Yalnız sadece onun iç harcı farklıydı, patatesli,soğanlı, kıymalıydı.Bu seferki peynirli.Sadece lor peynirini beyaz peynirle karıştırarak harcı hazırlandı..Gerisi ise bütün detaylar aynı....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AÇMA EV MANTISI






Merhabalar arkadaşlar öncelikle dualarımız kabul olduğu vede sevgili cafe papela yani kelebeğimiz yurda döndüğü için bende çok mutluyum.Açıkcası uykularım kaçmıştı.Darısı diğer vatandaşlarımıza inşallah diyorum.... Bugün sizlerle eşim hariç :( çoğu insanın favorisi olan ev mantısını paylaşmak istedim.İnşallah beğenirsiniz.Şunuda söylemeden yani yazmadan geçemiycem:)ödülümü tebrik eden tüm arkadaş ve ablalarıma çook teşekkür ederim....



Malzemeler:Hamuru için:

1 kg un
1 yumurta
tuz-su

içi için:

250 gr kıyma
1 soğan(rendelenmiş)
karabiber-tuz

üzeri için:

1 kase sarmısaklı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı su

Yapılışı:

Bir tasa hamur malzemelerini alıp,iyice yoğurun.Hamur biraz sert olsun.Bir top çıkacak, ondanda bir yufka çıkacak şekilde oklavayla iyice büyüterek açıın.Başka bir tasta iç harcı hazırlayın.Açtığınız yufkayı çok küçük kare şeklinde kesip.hazırladığınız iç harçtan ortalarına küçük parçacıklar koyun.Bohça şeklinde kapatın.Kaynar suyun içine atıpp haşayın.Mantılarınız haşlanırken sos için bir tavada tereyağını eritin .Salçayı yarım su bardağı suyla açıp,tereyağına ilave edip,pişrin....Pişen mantıları bir servis tabağıne kevgirle süzüp,alın.Üzerine sarmısaklı yoğurt vede pişrdiğiniz sosu döküp,sıcak servis edin.Şimdiden afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YAŞASIN İLK ÖDÜLÜM :))


Sevgili Anneannenemekleri bloğu sahibesi sayın öğretmenim beni bu güzel ödülle ödüllendirdi.Burdan kendisine çook teşekkürlerimi yolluyorum.Bende bu ödülü sevgili arkadaşlarım:

BİRDEMLİK SOHBET

Cafe Portakal

Muhabbet Sofrası


akdenizkızı

Alternatif  Mutfak

Deryayla

Elif''in Küçük Mutfağı

Lezzete dair ne varsa


yemekbiraşk

Bunlarda Benim Lezzetlerim

Seçil/Yemek Aşkı

mintininmutfağı

Hayat Cafe

Mimosa Cafe

Çeşnici Handan

Kelebeklisaniyeler

Şehnazca

Hayatın Tatları

minimutfaktan

Hasretli Lezzetler

Kendimceye yolluyorum....Ve beni izleyen herkese,sayamadığım tüm blog arkadaşlarımada yolluyorum...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GALETA UNLU BÖREK






Merhabalar arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum.Gün masamda bulunan galeta unlu böreği yayınlamak istedim.Çok beğenilerek yenen bu böreğin tarifini sevgili Nalan ablamdan almıştım ona çok teşekkür ederim.Kim yerse yesin milföyden ziyade, çoğunlukla açma yada mayalı sanıyor.Çokta hafif vede pratik.Denemenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun....





Malzemeler:

10 adet milföy
2 adet patates
1 su bardağı beyaz peynir
1 yemek tabağı galeta unu
1 yemek tabağı su
karabiber-tuz

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp,rendeleyip bir tasa alın.Üstüne beyaz peyniri rendeleyin,karabiber ve tuzu ilave edip,harmanlayın.Milföyleri tezgaha dizin.Herbirinin ortalarına enlemesine patatesli harçtan döşeyin.Milföyleri rulo şeklinde sarıp,iki yanını parmakla bastırıp,kapatın.İlk olarak börekleri suya bandırın daha sonrada galeta ununa bulayın.Börekleri yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SADRAZAM LOKUMU VE MANTOLU KURABİYE




Merhabalar arkadaşlar herkese güzel ve sağlıklı bir hafta geçirmesi dileğiyle...Bugün sizlerle yoğun istek üzerine komşu günü çay soframdan sadrazam lokumu ile mantolu kurabiyemi paylaşmak istiyorum.Buyrun geçelim tariflerine;


Sadrazam lokumu:

Malzemeler: keki için:

5 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1,5 paket kabartmatozu

Üzeri ve içi için:

1 kutu(2 poşet) krem şanti
5-6 adet muz
1 paket hindistan cevizi
4 su bardağı süt

Yaplışı:Kekini çırpmak için derin bir kase alıp,ilk yumurta ile şekeri iyice çırpın.Daha sonra diğer kek malzemelerini ilave edip 5 dk daha çırpın.Fırın tepsisini yağlayın,çırptığınız kek malzemesini döküp,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirin.Kekiniz pişerken ayrı bir tasta 2 su bardağı sütle, 2 poşet şantiyi iyice çırpın ve buzdolabına koyun.Pişen kekinizi fırından alıp soğutun.Muzları yuvarlak şeklinde dilimleyin.Soğuyan kekinizi 12 eşit kare olacak şekilde kesin.Kestiğiniz kareleri enlemesine ikiye kesin 24 kare çıkmış olacak.Kare kare kestiğiniz kekleri tezgaha birer birer yayın.Soğuttuğunuz şantiden herbir kareye birer tatlı kaşığı şanti koyup,bıçak yardımıyla keklere sürün.Muz dilimlerini enlemesine 2-3 tane herbir kareye dizin.Bütün karelere bu işlemi yaptıktan sonra rulo şeklinde sarın.Bir tasa 2 bardak sütü koyun.hindistan cevizinide yayvan bir tabağa koyun.Sardığınız ruloları ilk süte bandırıp,biraz sıkın, sonrada hindistan cevizine bulayın.Bütün kekler bitene kadar aynı işleme devam edin.Daha sonra kalan muz ve kremşantiyle pastalarınızı süsleyin.Buzdolabunda 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz arkadaşlar.24 adet pasta çıkmış olduğu için çok bereketli oluyor vede gerçekten çok leziz.Denemenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun...




Mantolu Kurabiye     

Malzemeler: ( hamuru için )

1,5 paket  nişasta
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
250 gr margarin(yumuşamış)
1 paket kabartmatozu

Üstü için: ( mantolamak için )

1000 gr nutella ( 1 kg )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 büyük paket mısır gevreği




Yaplışı:Bütün hamur malzemelerini bir tasa alıp,iyice yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şeklini verin yalnız arkadaşlar şunuda söyleyim elinizden geldiği kadar küçük yapın.Çünkü çok kabarıyor.Evet köfte şeklini verdiğiniz hamurları yağlanmış,fırın tepsisine dizip,ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dk pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken,yarım tas sıcak suyun içine nutellenızı oturtunki akışkanlığı artsın.Daha sonra akışkan hale gelen nutellanızı derin ve büyük bir tasa dökün.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edipş,karıştırın.Mısır gevreğinide aynı şekilde büyük bir tasa alıp,ellerinizle parçalayın,ezinki iriliği gitsin.Pişen kurabiyelerinizi soğuttuktan sonra ilk nutellaya bulayın.Daha sonrada mısır gevreğine bulayıp,mantolayın.Servis tabağına dizin ve mutlaka serin bir yerde muhafaza edin,hatta ben buzdolabında ettim.Arkadaşlar bu malzemeyle 2 tepsi kurabiye çıkıyor,şayet kalabalık olmayacaksanız malzemeleri yarı yarıya indirip 1 tepsilikte yapabilirsiniz.Bir tepsidende 30 adet çıkıyor oda pek az sayılmaz yanii:)Hepsi bu ama kurabiyeyide tavsiye ederim.Farklı bir lezzet arıyorsanız buldunuz:)Şimdiden afiyet olsun....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KOMŞU GÜNÜ ÇAY SOFRAM

  


Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese mutlu,sağlıklı,huzurlu bir hafta geçirmesini diliyorum.Başlıktada görüldüğü gibi komşu günü bendeydi ve çok güzel geçti.Sevgili komşularıma öncelikle bana serviste yardımları için çok teşekkür ediyorum.Hepsini çok seviyorum ve burdan değerli büyüklerim leyla teyzeme,suna teyzeme,nurten teyzeme.güler ablama,nalan ablama,nuran ablama,ışık ablama,arzu ablama,ilknur ablama,özlem ablama,arkadaşlarım nursele, nurdana,melteme,gülnura,leylaya,ebruya,esraya,asumana,yelize,güneşe,haticeye,özleme selam vede sevgilerimi yolluyorum.Unutmuş olduğum birileri varsa af ola...Böyle komşuluk herkese Allah nasip etsin inşallah.Evet velasıl geçelim mamalara, komşularımın takdirlerini vede beğenilerini kazandı,buda beni çok mutlu etti çünkü hepsi birbirinden hamarattır.Onlar beğendiyse tamamdır yanii:)Tariflerimi ısrarla almak istediler ama onlarda sizin gibi burdan alacaklar:)Buyrun geçelim menümüze:




 Galeta unlu börek  



Zeytinyağlı yaprak sarma





Açma ev mantısı






Sadrazam lokumu



Mantolu kurabiye





Evet arkadaşlar menüm bundan ibaretti,tariflerimi teker teker diğer postlarımda verecem.En yakın zamanda görüşmek dileğiyle...Hoşçakalın...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇİLEKLİ PASTA




Merhabalar öncelikle herkese iyi haftasonları diliyorom.Birçok insan gibi bende çileği çok seviyorum vede çilekli pastalara hiç hayır diyemiyorum Ablacığımın tarifidir,tavsiye ederim....






Pandispanya için:

5 yumurta
5 fincan tozşeker
5 fincan un
1 paket kabartmatozu

Kreması için:

1 kg süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım paket margarin
1 vanilya
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt

Üzeri için:

meyveli sos
çilek

Yapılışı:

Öncelikle pandispanya malzemelerini bir tasta iyice çırp.Yuvarlak orta boy tepsiye çırptığınız kek karışımını dökün,ısıtılmış fırında 20-25 dk pişrin.Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.Bir tencereye 1 kg sütü,unu,nişastayı,şekeri alın ve pişip göz göz olana kadar karıştırın.Pişen kremayı soğumaya bırakın.Kremanız soğurken 1 bardak sütle,1 poşet şantiyi çırpıp,soğuması için buzdolabına koyun.Meyveli sosu paketin üstündeki tarife göre pişirip,soğutun.Çilekleri yuvarlak olarak dilimleyin.Soğumuş kremanızın içine margarini,vanilyayı ve hazırladığınız kremşantiyi ilave edip iyice çırpın.Pandispanyayı tepsiden nazikçe çıkarıp,ortadan ikiye bölün ve yuvarlak bir servis tabağına ilk katını koyun.Birinci katı biraz sütle ıslatın.Daha sonra kremanın yarısını ilk katın üstüne dökün,kremanın üstünede çilekleri dizin.Pandispanyanın ikinci katınıda koyup,aynı işlemi yapın ama bu sefer çileklerden önce meyveli sosu dökün ki çilkekler en üste kalsın.En son olarak çileklerle süsleyip 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.Gerçekten çok leziz oluyor arkadaşlar.Şimdiden afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YAYLA ÇORBASI





Merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle bu soğıuk havada içimizi ısıtacak, soğuk algınlığına,çok iyi gelen bu vitamin deposu çorbayı paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1/2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su
tuz,kırmızıbiber,kuru nane

Terbiyesi için:

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp tencereye alalım.Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek pirinçler suyunu çekene dek haşlayalım.Sonra 3-3,5 su bardağı suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.Bir kabın içine yoğurdu,yumurtayı,unu,1-2 kepçe çorba suyunu ekleyip karıştıralım.Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyelim.Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım kaynatalım.Ateşten almadan 5 dakika önce tuzunu ayarlayalım.Tereyağını eritelim,kırmızıbiber ve naneyi ekleyip ateşten alarak çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

EV YAPIMI PİZZA




Merhabalar sevgili arkadaşlar bugün sizlerle ev yapımı pizzamı paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun....





Malzemeler:

3 su bardağı un
1 yumurta
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ

Sosu için:

1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kekik
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için:

Dilediğiniz kadar kaşar rendesi,mantar,sucuk,.biberli yeşil zeytin.

Yapılışı:

Unun ortasını açın,bütün malzemeleri koyun,sonra iyice yoğurun.Oldukça yumuşak bir hamur olacak.Hamuru yoğurduğunuz kabı temiz bir poşete geçirip,ılık bir yerde hamur iki misli olana kadar mayalandırın.Fırın tepsisini yağlayın,,hamuru tepsiye yarım santim inceliğinde ellerinizle yayın.Hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin.Hamuru tepside hacim alana kadar bekletin.Diğer tarafta salçaları biraz su ile sulandırın.Karabiber,kekik,sıvıyağı koyup,karıştırın.Bu karışımı tepside kabaran hamurun üzerine yayın.Üzerine kaşar rendesi,sucuk,mantar,biberli zeytinleri serpip,200 derece fırında pişirin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI


Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece, Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Tüm Blog ailesinin, ve tüm müslümanların ,kandilini kutlarım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BU BİR DUYURUDUR

Merhabalar blogcu arkadaşlarım duyduk duymadık demeyin,duyanlar duymayanlara haber eğlesin şablonumu değiştirdim:))Evet sizlerden gelen uyarıları dikkate alarak bunu yaptım Çünkü eski şablonumda yorum sayfamın zor bulunup, açılmamasından yakınan arkadaşlara kulak vererekten bu şablonu seçtim,artık en azından görünen bir yerde yani yemek tarifinin bitiminde sağ alt köşedeki read user's comments yazısını tıklamanız yeterli olacaktır.Bundan sonra bahanenizde yok yanii ona göre yorumları bekliyorum:))Eski şablonumun temasından dolayı resimlerimide büyütemiyordum bundan dolayıda eleştiri almıştım,doğru bir eleştiriydi.Şimdi büyütebiliyorum hakikatten güzel oldu yahu:))Peki sizce,yeni şablonum nasıl olmuş?Düşüncelerinizi merak ediyor vede yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Beni yorumsuz bırakmayın lütfen.Gerçi bir iki düzeltmesi daha olacak, ama bütün gece uğraştığımdan yorgun düştüm inşallah düzeltmeleri yarın akşam tamamlıyacam.Şimdilik diyeceklerim bukadar arkadaşlarım hepinize sağlıklı,mutlu bir haftasonu diliyorum.İyi geceler,sevgilerimle....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZEYTİNYAĞLI YOĞURTLU ISPANAK







Merhabalar arkadaşlar herkese hayırlı cumalar ve haftasonları.Bugün sizlerle demir deposu kışın vazgeçilmez sebzesi ıspanağı paylaşmak istedim.Buyrun geçelim tarife.

Malzemeler:

1 kg ıspanak
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı pirinç

Üzeri için:
1 kase sarmısaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Ispanakları ayıklayıp,doğrayın ve iyice yıkayın.Tencereye aldığınız yağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.Salçayı ekleyip,karıştırıp,ıspanakları ekleyin.Kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak ıspanaklar kendi buharında sönsün.Pirinci yıkayıp ekleyin.Tuz ve şekeri atıp pirinçler kabarınca ocağı kapatın.Ispanağı biraz soğuttuktan sonra,sarmısaklı yoğurdu  üstüne gezdirip,pulbiberi serpip servis edin.Şimdiden afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KREM KARAMEL







Merhabalar arkadaşlar herkese kucak dolusu sevgiler yolluyorum.Bugün sizlerle benim çoook sevdiğim krem karamelimi yapıp  paylaşmak istedim.Yemek kitabı adlı kitaptan aldığım bir tariftir.Sevgili Balparenin sevgiliye özel tarifler etkinliğine yolluyorum aynı zamandada:))

Malzemeler:

4 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Üzeri için:

5-6 çorba kaşığı tozşeker

Yapılışı:

Karışımı pişireceğiniz tencerede un,yumurta,tozşeker ve vanilyayı el blendırıyla çırpın.Sütü ilave ederken çırpmaya devam edin.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Teflon tavayı ıslatıp,5-6 kaşık şekeri orta ateşte eritin.Şeker erirken rengide açık kahverengi olur.Dikkat edin fazlaca yakmayın.Islattığınız küçük kaselere karameli paylaştırın.Sıcak muhallebiyi ekleyip soğumaya bırakın.Buzdolabında 1-2 saat beklttkten sonra servis tabağına ters çevirin vede servis edin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KADIN BUDU KÖFTE




Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese mutlu,sağlıklı ve bol rızıklı bir hafta diliyorum.Bugün sizlerle kadınbuda köftemi paylaşmak istedim.Bizim evde sıkça yapılan vede anında tüketilen bir köftedir.Sizlerede tavsiye ederim hatta ben oğluşuma hamburger ekmeğinin arasına koyup,veririm.Öyle daha çok seviyorda kerata:))Neyse lafı çok uzattım galiba buyrun geçelim tarife:





Malzemeler:

500 gr az yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
2 yumurta
2 baş soğan
2 çorba kaşığı un
tuz-karabiber-kimyon
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Pirici yıkayıp,2 su bardağı suda haşlayın.Soğanları incecik kıyın,bir tasa haşlanmış pirinci,kıyılmış soğanı,kıymayı,yumurtaları,tuz,karabiber ve kimyonu koyup iyice yoğurun.Islak avuçla yunurta büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak şekiller verin.Unu bir tepsiye dökün,köfteleri tepsiye koyun.Tepsiyi ileri geri sallayarak köftelerin unla unlanmasını sağlayın arkadaşlarım.Unlanmış köfteleri kızgın yağda kızartın.Köfteler servise hazırdır.Şimdiden afiyet olsun,canlarım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZEYTİNYAĞLI PIRASA






Merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle kışın ve bizim evin vazgeçilmez sebzesi pırasa yemeğini paylaşmak istedim.Eminim birçoğunuz yapılışını biliyorsunuzdur,Ben şöyle düşündüm yeni evli yada öğrenci bir bilmeyen kardeşim bile yararlansa mutlu olmama yeter.Neticede bende evlendikten sonra öğrendim bu yemeği yapmasını.Neyse lafı çok uzattım galiba,geçeyim tarife en iyisimi:




Malzemeler:

1 kg pırasa
1 adet soğan
3 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker

Yapılışı:

Soğanları küp küp doğrayın,zeytinyağında kavurun.Pırasa ve havuçları ayıklayıp yıkadıktan sonra küp küp doğrayın,tencereye ilave edip biraz daha kavurun.Tuz,salça ve şekeride ekleyip,1-2 dk daha kavurduktan sonra sıcak su ve pirinci ilave edip,ocağın altını kısın.Pirinç ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişrin ve soğuyunca servis edin.Şimdiden afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TON BALIKLI MAKARNA





Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese iyi haftasonları diliyorum.Malumunuz tatilden dolayı evlatlar evde ve insan ne pişireceğini şaşırıyor.Hem doyurucu olsun hemde sağlıklı derken aklıma bu tarif geldi.Makarna karbonhidrat içerir doyurucudur,ton balığıda bünyesinde en çok omega3 bulunduran balıkların başında gelir,bingo dedim.Ve hemen mutfağa girip yaptım,oğluşum çok beğendi afiyetlede yedi.Bundan dolayı sizlerlede paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun.




Malzemeler:

1 paket dilediğiniz makarna çeşidi
50 gr tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 soğan
1 konserve ton balığı
2 büyük domates
tuz
karabiber
2 diş sarmısak
10 dal maydanoz

Yapılışı:

Makarnayı bol suıda haşlayıp süzün.Tencerede erittiğiniz tereyağınla karıştırıp tuz ekleyin.Tavada sıvıyağla beraber piyaz doğradığınız soğanları kavurun.Kabuklarını soyup,küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.Domatesler yumuşayınca,doğradığınız sarmısakları,yağını iyice süzdüğünüz balığı,tuz ve karabiberi ekleyip ocağı kapatın.Tabağa aldığınız makarnanıza sostan döküp,kıyılmış maydanoz serpin.Hepsi bukadar makarnanız servise hazırdır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KREMALI ÇITIR PASTACIKLAR





Merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle  yemek kitabından tarifini bulup yaptığım bu tatlıyı paylaşmak istedim.Gerçekten farklı vede güzel bişey ortaya çıktı.Herkese tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.




Malzemeler:

10 milföy hamuru
2 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya




Yapılışı:

Sütü bir tencereye alıp,ocağa koyun. Ayrı bir kapta,yumurta ve şekeri çırpın.Bu arada ocaktaki sütü unutmayın.Sonra şekerli yumurtaya unu ve vanilyayı ekleyip,bütün malzeme birbiriyle özleşene kadar karıştırın.Bu karışımı iyice ısınan süte dökün.Kaynayıncaya kadar karıştırıp ocağı kapatın.Margarini ekleyip,bilendırla iyice çırpın.Krema soğurken,milföy hamurlarını 2 eşit parça olacak şekilde kesin.Tepsiye dizip 200 derece fırında pembeleşene dek pişrin.Pişen milföy parçalarından on tanesine,kremayı pay ederek sürün.Ve diğer on parçayıda üzerlerine kapatın.Üstlerine pudra şekeri ve dondurulmuş vişneyle(ben reçelinden aldığım vişnelerle süsledim)süsleyin.Tatlınız servise hazırdır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KETE İÇLİ BÖREK





Merhaba arkadaşlar ne zamandan beri yapmak istediğim bu böreği eşimin arkadaşlarının gelmesini bahane edip yaptım,iyikide yapmışım gerçekten çok beğenildi.Oktay ustadan alıp uyguladığım bu tarifi sizlerlede paylaşmak istedim.Buyrun geçelim tarifimize:





Malzemeler:

3 yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

İç harcı için:

300 gr kıyma
3 soğan
1 su bardağı ceviziçi
bir tutam maydanoz
tuz-karabiber-kimyon
biraz sıvıyağ

Yapılışı:

Yufkanın birini tezgaha yayın,tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın.Bir kaşık yağı yufkanın üstüne gezdirin,1 kaşık unda serpin ve yufkanın karşılıklı iki kenarını uç uca gelecek şekilde ortada birleştirin.Diğer iki kenarıda aynı şekilde karşılıklı uç uca birleştirin.Bu arada bir tavaya biraz sıvıyağı koyup,küçük küçük doğradığınız soğanları soteleyin.Daha sonra kıymayıda ekleyip,kavurun.Son olarak iri çekilmşi cevizi,maydanozu ve baharatları ilave edip,1-2 dk daha kavurup,ocağın altını kapatın.Kare şeklindeki yufkanızın geniş ve uzun kısmına iç harçtan koyup,rulo şeklinde kıvırın ve yağlanmış tepsiye koyun.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın.Böreklerin üstüne yumurta sarısını sürün ve ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS