Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PRATİK NOHUTLU YOĞURT ÇORBASI



Merhabalar arkadaşlar hepimizin gözü aydın.Bloglarımız artık özgür çok şükür:))Bugün sizlerle bu pratik ve bir okadarda lezzetli çorbayı paylaşmak istedim.Emine Beder tarifidir.Şimdiden afiyet olsun.....

MALZEMELER:

1,5 su bardağı nohut(haşlanmış)
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un(tepeleme)
1 çorba kaşığı tereyağı
yeterince et suyu veya su
tuz,kırmızıbiber,kuru nane

Yapılışı:

Tencereye yoğurdu,yumurtayı,unu alıp çok az su ekleyerek topaksız kıvama gelene dek karıştıralım,suyu ve haşlanmış nohutları ekleyelim.Çorbayı ağır ateşte ve karıştırarak,üzeri göz göz olana dek pişirelim.Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce tuzunu ayarlayalım.Bir tavada tereyağını eritelim.Nane ve kırmızıbiber ekleyip ateşten alalım.Biberli,naneli yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZEYTİNYAĞLI BAKLA YEMEĞİ





Öncelikle herkese hayırlı cumalar diliyorum.Bildiğiniz gibi diyette olduğumdan yemeklerimde ona göre oluyor.Ama diyetteyken  yemesini en sevdiğim yoğurtlu baklayı sizlerlede paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun...





MALZEMELER:

1 kg bakla
1 demet dereotu(ince ince kıyılmış)
2 orta boy soğan(küp küp doğranmış)
2 diş sarmısak(ince ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
üstünü örtecek kadar su

ÜZER İÇİN:

1 kase yoğurt
1 tutam dereotu

YAPILIŞI:

Baklaları ortadan ikiye kesip yıkayın.bir tencereye koyun diğer tüm malzemeleride onun üzerine koyup,kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.Soğuyunca bir servis tabağına alın yoğurt ve dereotuyla süsleyin...Yemeğiniz hazır işte bu kadar kolay ve lezzetli.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TAVUK ETLİ BEZELYE YEMEĞİ








Merhabalar arkadaşlar nasılsınız?Ben biraz hastayım :(( O yüzden bir kaç gündür sizden ayrıyım..Ama içim yinede rahat etmedi, sizlere arşivimden bir tarif vermek istedim.Umarım beğenirsiniz...

MALZEMELER:

50 gr margarin
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
250 gr tavuk kuşbaşı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy patates
yarım kg konserve bezelye
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

Konservenizi açın ve bezelyelerin suyunu süzün.Havucu temizleyip küp küp doğrayın.Patateside küp şeker iriliğinde doğrayın.Margarini tencereye alın.Ocağı yakın.Yemeklik doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyip,orta ateşte kavurun.Tavuk kuşbaşılarıda ekleyin ve kaşığınızın tersiyle tavuk etleri tane tane olup rengi değişene kadar karıştırın.Domates salçasını ekleyin ve tavuk etiyle kucaklaşmalarını sağlayın.Ve hemen patatesleri ve bezelyeleri ilave edin.Tuz ve şekeri ekleyip,bir iki karıştırıp,yemeğinizin sıcak suyunu koyun.Bu aşama çok önemli,yemeğin suyu sebzelerin hizasına gelmeli,üzerini örtmemeli.En üstte kalan sebzelerin yarısı suyun içinde olmalı.Patatesler yumuşayınca ocağınızı kapatın.Sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇİKOLATA SOSLU PİRİNÇ UNLU PASTA







Merhabalar arkadaşlar nasılsınız,iyimisiniz? Beni soracak olursanız yorgun ve açım :(  Çünkü diyetle birlikte spordayım...Yani diyeceksinizki şimdi peki, bu pasta tarifide neyin nesi?Arşivimde bulunan bir pasta bugün yayınlamak nasip oldu.Ama çok hafif vede lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun....



MALZEMELER:

7 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 küçük paket pirinç unu
1 küçük su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

1,5 su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN:

1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
hindistancevizi

YAPILIŞI:

İlk olarak keki yaparak başlayalım.Bir tasa yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın.Diğer kek malzemeleride ilave edip 2-3 dakika daha çırpın.Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp,keki döküp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.Kek pişe dursun, o sırada çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle pişirin.Fırından aldığınız keki ilk sıcağı çıktıktan sonra 1,5 bardak sütle ıslatın onunda üzerine pişirip,ılıttığınız çikolata sosunu dökün.Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serpip,dilimleyerek servis edin......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YOĞURTLU KUS KUS SALATASI





Herkese hayırlı günler diliyorum arkadaşlar...Bugün sizlerle yapılışı hem çok kolay hemde bir okadar lezzetli olan bu salatamı paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun....




Malzemeler:

1 paket kus kus
1 kavanoz konserve közlenmiş kırmızıbiber
1 küçük konserve kornişon turşu(salatalık)
1 büyük kase yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarmısak(rendelenmiş)
tuz-karabiber

Yapılışı:

Bol suda kuskusu haşlayıp,süzün.Bir tasa alın,üzerine küçük küçük doğradığınız salatalık turşusunu ve kırmızıbiberi ekleyin.Yoğurt,mayonez,sarmısak,tuz ve karabiberide ilave edip,harmanlayın.Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip, servis edin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE MARİNE EDİLMİŞ BİFTEK





Herkese hayırlı ve mutlu günler diliyorum.Bugün sizlerle bizim evde çok sevilen bu pratik et yemeğini paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz....Şimdiden afiyet olsun...





Eti Marine Etmek İçin:

500 gr dana biftek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Patates Püresi İçin:

6 orta boy patates
1 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

İşe etleri marine etmekle başlayalım.Bir kaseye eti ve tüm marine malzemlerini alıp iyice karıştırıp, 1-2 saat  bekletelim.Bu arada etimiz marine olurken püremizi hazırlayalım.Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayıp iri küpler halinde doğrayın.Üzerine örtecek kadar su koyup,orta ateşte kaynatın.Patatesler iyice yumuşayınca,suyunu süzün.Patatesler soğumadan süt,yağ ve tuzu ekleyip,bilendırla püre haline getirin.Marine ettiğiniz etleri bir tavada az sıvıyağ eşliğine önlü arkalı çevire çevire kızartın.Bir servis tabağına patates püresi ile kızarttığınız etleri alıp,dilediğiniz gibi süsleyip servis edin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

UNLU MERCİMEK ÇORBASI





Herkese hayırlı günler diliyorum arkadaşlar...Bugün yine sizlerle bir çorba tarifi paylaşacam.Sizde haklı olarak diyorsunuzdur bu kadın bu sıra habire çorba yapıp yapıp yayınlıyor :)Ama ne yapayım elimde değil bu soğuklarda içimden sıcak sıcak çorbalar yapıp,içmek geliyor.Neyse lafı fazla uzatmayımda geçeyim tarife:






Malzemeler:

75 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy havuç(küp küp doğranmış)
1 orta boy soğan(küp küp doğranmış)
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı tuz
üzeri için:pulbiber

Yapılışı:

Bir tencereye suyu,ayıklayıp yıkadığınız mercimeği,havucu,soğanı,pirinci alıp, mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.Yumuşayan mercimekleri el bilendırıyla sebzeler iyice ezilene kadar karıştırın.Başka bir tencerede tereyağını eritin unu ekleyip,kavurun.Üstüne ezdiğiniz çorbayı ve tuzu ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın.Üzerine pulbiber serpip,sıcak sıcak servis edin.Şimdiden afiyet olsun....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YENİ BİR MİM :)





Herkese mutlu haftasonları diliyorum arkadaşlar...Sevgili blog arkadaşım Hayatın Tatları beni mimlemiş sağolsun,çok teşekkür ediyorum kendisine.Bu seferki değişik bir mim doğrusu.Görüldüğü gibi benim magnetlerimde çok sayılmaz genellikle tatile gittiğim yerlerden hatıra olsun diye alıp,buzdolabıma takarım.Tabiki oğluşumun resimlerinide hiç eksik etmem o okuldayken onu özlediğim zamanlar bakıp,öperim....Normalde oğlumun yemek listeside hep asılıdır ama nisan ayının daha listesi gelmediği için asamadım.Evet işte benim buzdolabımda asılı olanlar bukadar arkadaşlar.Bende bu mimi beni izleyen vede benim izlediğim tüm blog arkadaşlarıma yolluyorum.....Sevgilerimle....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAMUR PAÇASI ÇORBASI





Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar.Bugün size ilk defa duyup,denediğim ve çok beğendiğim bu çorbayı paylaşmak istedim....Umarım sizde beğenirsiniz...Şimdiden afiyet olsun....



Malzemeler:

Hamuru için:

2,5 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine su

Diğer malzemeler:

1 büyük soğan(küp küp doğranmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı un
3-4 diş sarmısak(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı su

Yapılışı:

İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım.Karıştırma kabına unu alın.Tuzunu atın.Yumurtaları kırın.Yeteri kadar su ilave edin.İyice yoğurarak sert kıvamda bir hamur elde edin.Elde ettiğimiz hamuru tezgaha alın ve unlayarak merdaneyle açın.İnce bir hamur elde edince,ince aralıklı şekilde hamur kesme aletiyle erişte gibi uzun uzun kesin.Hamur dinlenirken buarada bir tencereye biraz sıvıyağı koyup,soğanı ekleyip soteleyin.Salçayıda ilave edip birazda öyle kavurup,suyu koyup,kaynatın.Kaynayan suyun içine kestiğiniz hamurları atıp,hamurlar pişene kadar kaynatın.Bir kaseye unu alın,kaynayan sudan una 1-2 kepçe koyup,unu açın ve çorbaya azar azar ilave edin.Sarmısağı ve tuzuda ilave edin.Bir taşım daha kaynatın ve sıcak sıcak servis edin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS