Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISLAK KEK


Hepimizin tadını çok yakından bildiğimiz ıslak kek tarifiyle merhaba demek istedim sizlere. Ziyaretçisi bol bir blog olması dileğiyle başlayalım tarifimize.
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için: Hindistan cevizi

Yapılışı: Derin bir kaseye yumurta ve şekeri alıp şeker taneleri eriyinceye kadar iyice çırpın. Süt, sıvı yağ ve kakao ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Unu, kabartam tozunu ve vanilyayı ekleyip aynı yöne doğru 1 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin. Büyük ve yuvarlak borcamı sıvı yağ ile yağlayıp karışımı içine boşaltın. Fırnınızı keki içine koyduktan sonra çalıştırıp 175 derecede pişirin. Kek fırından çıkar çıkmaz ayırdığınız kakaolu sosu üzerine dökün ve bol hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Dilimlenmiş haldeki fotoğrafı sizlerle paylaşmak isterdim ancak oğlu Muhammed Mert' ine kavuşan sevgili arkadaşım Nurdan' a yaptığım ziyaret için hazırladığımdan dilimleyemedim. Nurdan' ı ikinci kez anneliği için kutluyor, bebekleriyle birlikte mutluluklar diliyorum....Hoşgeldin aramıza Muhammed Mert...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

yedirenk dedi ki...

Yorumun için teşekkür ederim handancım.Sevgilerimle.