Eşim dün benden anneciğimden öğrendiğim ve mantı makarnası olarak andığı makarnayı istemişti. Fakat eve gelince taze fasulye ile karşılaşınca homurdandı. Ben de bugün sürpriz olarak bu makarnayı hazırladım, bu lezzetli ve bir okadar da pratik tarifi sizlerle de paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler;
1 paket dilediğiniz türde makarna
1 kase yoğurt
1 diş sarmısak
250 gr dana kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Makarnayı paketteki tarifine göre haşlayıp süzünüz. Bir tencereye biraz sıvı yağ koyup kızdırdıktan sonra makarnayı soteleyip altını kapatın. Bir tavada az sıvı yağ ile kıymayı kavurun. Kıyma kavrulurken yarım su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı domates salçası koyup salçayı açın ve pürüzsüz hale getirin. Daha sonra açtığınız domates salçasını kavrulmuş kıymanın üstüne döküp karıştırıp pişirin. Suyunu çekince tuz karabiberini ilave edip altını kapatın.Bir kase yoğurdun içine sarmısağı rendeleyin ve tuz ilave edip karıştırın. Bir tabağa makarnayı alın ve üstüne sarmısaklı yoğurdu dökün. En üstede soslu kıymayı gezdirin. Makarnanız servise hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder