Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PATATESLİ TAVUK YAHNİSİ



Merhabalar bugün sizlerle yaptığım bu tavuk yemeğini paylaşmak istedim.Normalde eşim tavuk etini pek sevmez ama bu yemeğe hiç hayır demez:))severek yer.Sanırım içindeki patatesten.Ayrıca bu yemeğin diğer bir özelliğide hafif vede pratik olması.Çünkü etin sadece kendi yağıyla pişmesi vede sebzelerin drekt çiğden konulmasıyla oluyor.Umarım sizlerde beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 kg tavuk butu (tavuk incikte olabilir)
5 tane soğan
3 tane patates
2 tane sivribiber
2 tane domates
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Yapılışı:

Bir tencereye soğanları yarım ay şeklinde doğrayın üstüne patatesi,domatesi,biberi küü küp doğrayın.Doğradığınız sebzelerin üstüne kırmızıbiberi,salçayı,ince kıydığınız sarmısağı,tuzu ve suyunu koyup karıştırın.En üste tütselenip, yıkanmış tavuk inciklerini dizin.Tencerenin kapağı kapalı şekilde orta ateşte 1 saat kadar pişirin.Etleri kontral edip ocağın altını kapatın.Yemeğiniz servise hazırdır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: