Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GÜVEÇTE KAŞARLI TAVUK SOTE




Merhabalar arkadaşlar iyi  haftasonları diliyorum sizlere.Bugün sizlerle herkesin bildiği tavuk soteyi paylaşmak istedim ama ben biraz değişklik olsun diye güveçte kaşarlı yaptım çünkü eşim böyle daha çok seviyor.Sizlerede tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
yarım kg mantar
yarım limon suyu
1 orta boy soğan
2 adet yeşil sivri biber 
1 büyük domates
3/4 çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı kaşar rendesi

Yapılışı:

Mantarları temizleyip dörde bölün ve bir kasede limon suyuyla karıştırın ( kararmasın diye).Tavaya sıvıyağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanlarla,biberleri,tavuk etlerini,etin rengi değişene kadar,orta ateşte karıştırın.Mantarları ekleyin.Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte ve karıştırarak kavurun.Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi,salçayı,tuz ve karabiberi mantarlı tavuğa ekleyin.Tencerenin kapağı aralık olarak,domatesler yumuşayıp suyunu çekince ocağı kapatıp,yemeğin üzerine kekiği serpip,karıştırın.Daha sonra tavuk sotenizi bir güveçe alıp,üstüne kaşar rendesini dökün.Isınmış fırına atıp,kaşar eriyince çıkartın,tavuk soteniz servise hazırdır.Bide yanında turşuyla,ayran olursa oh ne ala :))
                                                                                                                                                                                                                                                                

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Yapıp yapıp yemekleri canımızı çektiriyorsun. Kilo vermeye çalışanlar-en azından isteyenler- için çok fena. Ama ne yapalım çaresi yok deneyeceğiz. Gerçekten süper görünüyor. Sanırım sizin evde her gün bir restorant havası var:)))

yedirenk dedi ki...

Canım arkadaşım yorumların için sağolasın.Herşeyden az yenildiği takdirde bişey olmaz.Sen dene bu yemeği pişman olmazsın.Sevgilerimle.