Herkese hayırlı ve mutlu günler diliyorum.Bugün sizlerle bizim evde çok sevilen bu pratik et yemeğini paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz....Şimdiden afiyet olsun...
Eti Marine Etmek İçin:
500 gr dana biftek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Patates Püresi İçin:
6 orta boy patates
1 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
İşe etleri marine etmekle başlayalım.Bir kaseye eti ve tüm marine malzemlerini alıp iyice karıştırıp, 1-2 saat bekletelim.Bu arada etimiz marine olurken püremizi hazırlayalım.Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayıp iri küpler halinde doğrayın.Üzerine örtecek kadar su koyup,orta ateşte kaynatın.Patatesler iyice yumuşayınca,suyunu süzün.Patatesler soğumadan süt,yağ ve tuzu ekleyip,bilendırla püre haline getirin.Marine ettiğiniz etleri bir tavada az sıvıyağ eşliğine önlü arkalı çevire çevire kızartın.Bir servis tabağına patates püresi ile kızarttığınız etleri alıp,dilediğiniz gibi süsleyip servis edin....
18 yorum:
Tabak harika görünüyor ellerine sağlık canım öpüyorum.
bu nasıl güzel bir görüntü canım.canım çekti doğrusu.ellerine sağlık.öpüyorum.
tam öğle tatilindeyim keşke olsada yeseydim. nefis olmuş ellerine sağlık
Ellerine sağlık arkadaşım çok lezzetli bir yemek sevgiler...
cnm ellerine sağlık et sevmem ama görüntü harika..
ÇOK GÜZELLLLL HARİKA TAM BİZLİK ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİYLE KALIN CANIM
ımmm nefis bu tabağı öğle yemeğim için alayım ben:))) ellerine sağlık
ohh ohh yemede yanında yat ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
nefis bir tabak olmuş
eline sağlık canım
sevgilerimle...
Daha dün akşam da bizim evde vardı ama püreli değil kızartmalısı :) Yakında eklerim ben de... Ellerine sağlık, sevgiler...
biftege kim hayir diyeblirki bide marinali ise..
sunumunuza da bayildim cok tatli olmus..
BUGÜN YEMEĞİM YOK YAPACAK HALİMDE YOK CANIM NASIL İSTEDİ HMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
karnım acıktı:) ellerinize sağlık.
ellerinize sağlık.sevgiler
Nefis olmuş, püreli bifteğe kim hayır diyebilir ki. Ellerine sağlık..
püre nasılda güzel bir lezzet...yeşil kabaktanda yapmanızı öneririm enfes oluyor...ellerinize sağlık...
Ellerine saglik. Adapazarinda yasadigin icin sana birsey sormak istiyorum. Islama kofte tarifini verebilir misin? Turkiye;de annem yapardi ama ben hic denemedim. Sen tam yerindesin. En kisa zamanda tarifi bekliyorum:))
Nasıl severim anlatmaya kelimeler yetmez inan.
Her zaman söylerim.Benim yemek budur.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
Yorum Gönder