Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MİLFÖY MANTI



Oğlumun eski ve yeni öğretmenlerinin evimize ziyarete geldiklerinde yaptığım bu pratik ve lezzetli mantı tarifini sizlerle  de paylaşmak istedim. Sizlere yardımcı olabilmek için her adımı fotoğrafladım. Şimdi geçelim tarife...

Malzemeler:

10 adet milföy hamuru
100 gram kıyma
1 baş küçük soğan
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kara biber

Üzeri İçin:

2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı:

Kıymanın içine soğanı rendeleyip tuz ve karabiberi atıp karıştırın. Buzluktan çıkan milföyleri tepsiye yayın. milföyler yumuşayınca herbirinin içine ceviz büyüklüğünde -resimdeki gibi- kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Kapattığınız hamurları ters çevirip tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Tepsiye yağlı kağıt sermeniz yeterli olacaktır. önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Milföyleriniz pişerken bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi içine atıp yanmadan altını kapatın. Fırından çıkan mantıların üzerine sarmısaklı yoğurdu döktükten sonra tereyağını gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

songül dedi ki...

pratik ve çok lezzetli denedim ve denemenizi tavsiye ederim.eline sağlık

yedirenk dedi ki...

SAĞOL CANIM YORUMLARIN İÇİN SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK.