Merhabalar...Eşimin favori yemeği olan bu güzel et yemeğini sizlerle de paylaşmak istedim.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
Eti marine etmek için:
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ
Eti yıkayıp süzün bir tencereye koyun üstüne sirkeyi kıydığınız sarmısağı ve sıvıyağı koyup karıştırın kapağını kapatıp 2 saat bekletin.
Diğer malzemeler:
5 patates
3 soğan
3 iri domates
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
sıvıyağ
tuz
karabiber
1 kase un
1 kase yoğurt
Yapılışı:
Marine ettiğiniz eti kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin.Tuz ve karabiber ilave edip altını kapatın.Eti pişrirken diğer tarafta bir tavaya az sıvıyağ koyun domatesleri küp küp dorayın üstüne kıydığınız sarmısağı,sirkeyi,tuz ve karabiberi ilave edip pişirin.Başka bir tavada sıvıyağ koyun küp küp doğranmış patatesleri kızartın.Son işlem olarak soğanları halka halka kesip una bulayıp bir tavada kızgın sıvıyağa atıp kızartınYoğurta tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.Bir servis tabağına sırasıyla kızarttığınız patatesleri üstüne yine kızartmış olduğunuz soğanları,yoğurdu,eti ve en üstede pişirdiğiniz domatesleri koyun.Sıcak sıcak servis edin.
5 yorum:
Gerçekten çok lezzetli. Tuğbacığım çok yorulmuştu ama yorgunluğuna değmiş doğrusu.Tadı damağımda kaldı. Ellerine sağlık tekrardan...
ellerinize sağlık....çok güzel görünüyor...bu akşam bende yufkalardan bu şekilde yapmayı düşünüyorum...resmi paylaşırım....kolay gelsin...
Akdenizkızı:
Yorumunuz için teşekkürler.Sizin tarifinizide merak ettim doğrusu mutlaka bakacam.Sevgiler.
canım benim balparekokobis@gmail.com a mailini gönderebilirmisin? bişeyler söyleyecektim..
balparecim mailimi attım söyleyeceklerini bekliyorum canım.
Yorum Gönder