Merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan elbasanın tarifini paylaşmak istedim.Gerçekten hem çok leziz hemde hafif bir yemek,yapılışıda bi okadar pratik sizlerede tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg kemiksiz parça dana eti
4 yumurta
500 gr katı yoğurt
1 diş sarmısak (rendeleyin )
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun,üstünü geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk haşlayın.Haşladığınız eti süzüp,yuvarlak borcama dizin.Bir tasa yoğurt,yumurta,sarmısak ve tuzu koyup iyice karıştırın ve bu karışımı etlerin üstüne döküp fırında 20 dk pişirin.Bu arada bir tavaya tereyağını koyup eritin,kırmızıbiberi ilave edip kızdırın vede fırındaki etin üstüne gezdirip,eti tekrar fırına verin.25 dk daha pişirin.Elbasan tavanız servise hazırdır.
2 yorum:
İLk defa duydum bu yemeği. Tadını da merak ettim doğrusu. İlk fırsatta yapacağım yemeklerden biri.
Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Yorum Gönder