Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Keşkek

Malzemeler:
1 kg aşurelik buğday
1 kg tavuk incik
75 gr tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt veya sütün kaymağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
tuz

Yapılışı:

Bir gece önceden buğdayı ayıkla,yıka temiz su çıkana kadar,başka taraftada tavukların derilerini soy,yıka.Bir tencereye buğdayı,üstüne tavukları koy vede bol suda haşla,Tavuklar haşlandıktan sonra kevgirle çıkar,didikle tekrar kaynayan buğdayın içine koy.Bir iki taşım kaynat,arada karıştır,tuzunuda ilave et, sonra altını kapat,tencerenin kapağınıda kapat bir gece demlensin.Sabah şayet suyunu çok çektiyse 1 çay bardağı su ilave edip tekrar aradabir karıştırarak,bir taşım kaynat.Bir tavada tereyağı,kaymağı,kırmızı biberi kızdır.Servis tabağına keşkeki koy,üstünede kızdırdığın yağı gezdir.Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: