Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BULGUR PİLAVI

Merhabalar...Bugün benim beğenerek yediğim severek yaptığım bulgur pilavını sizlerle paylaşmak istedim.Sizin nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama bir de benim usulümle görün dedim.İnşallah beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

 
 
Malzemeler:

 
  • 150 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Bir pilav tenceresine sıvıyağı koy,küçük küçük doğramış olduğun soğanla biberi kavur.Kıymayı da ilave et. Onu da biraz kavurduktan sonra doğramış olduğun domatesi,salçaları,bulguru,tuz,karabiber,naneyi de koy 5 dk onlarlada kavur daha sonra ılık suyu ilave et.Orta ateşte kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pilavını pişir.Piştikten sonra 15 dk demletip pilav ılıkken servis et.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 yorum:

yemek ve kültür dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüyor...eşimin pazarları yaptığı küçük kuşbaşından meyhane pilavına benziyor...

Aycan dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.


sevgiler;

yedirenk dedi ki...

Meyhane pilavı da denemeye değer bir lezzet gibi görünüyor.İnşallah en kısa zamanda yapar burada yayınlarım...Sevgiler...

yedirenk dedi ki...

Teşekkürler sevgili Aycan...

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm acılı acılı olursa yemede yannda yat :)))
ellerine sağlık
mutlu seneler canım

yedirenk dedi ki...

Teşekkür ederim Hande sana da mutlu yıllar...Acıyı oğlum yiyemez diye yaparken ekleyemedim. Ama yerken pul biber attık hepimiz.Gerçekten daha bir lezzetli oldu...