Merhabalar...Bugün benim beğenerek yediğim severek yaptığım bulgur pilavını sizlerle paylaşmak istedim.Sizin nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama bir de benim usulümle görün dedim.İnşallah beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
- 150 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 adet sivribiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Bir pilav tenceresine sıvıyağı koy,küçük küçük doğramış olduğun soğanla biberi kavur.Kıymayı da ilave et. Onu da biraz kavurduktan sonra doğramış olduğun domatesi,salçaları,bulguru,tuz,karabiber,naneyi de koy 5 dk onlarlada kavur daha sonra ılık suyu ilave et.Orta ateşte kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pilavını pişir.Piştikten sonra 15 dk demletip pilav ılıkken servis et.
6 yorum:
ellerinize sağlık güzel görünüyor...eşimin pazarları yaptığı küçük kuşbaşından meyhane pilavına benziyor...
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
sevgiler;
Meyhane pilavı da denemeye değer bir lezzet gibi görünüyor.İnşallah en kısa zamanda yapar burada yayınlarım...Sevgiler...
Teşekkürler sevgili Aycan...
ımmm acılı acılı olursa yemede yannda yat :)))
ellerine sağlık
mutlu seneler canım
Teşekkür ederim Hande sana da mutlu yıllar...Acıyı oğlum yiyemez diye yaparken ekleyemedim. Ama yerken pul biber attık hepimiz.Gerçekten daha bir lezzetli oldu...
Yorum Gönder