Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HİNDPARE





Merhabalar arkadaşlar dün canım çok tatlı çekti normalde şekerpare hastasıyımdır onunda tarifi var bloğumda.Bu tatlıyıda şekerpareye çok benzediğinden sevdim.Tabiki biraz farklı içinde hindistancevizi var adıda ordan geliyor heralde Emine bederin tarifidir.Ben denedim ve çok beğendim sizlerede tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.




Malzemeler:

3 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2 çay bardağı hindistan cevizi
2 paket kabartmatozu
4-4,5 su bardağı un

Şerbeti için:

3,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

İlk başta bir tencerede şerbeti koyup,kaynatalım ve iyice soğusun çünkü tatlı sıcak,şerbet soğuk olacak.
Hamur yoğuracağımız kaba yunuşamış margarini,yumurtaları ve hindistan cevizini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım.Elenmiş unu,kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şekiller vererek yağlanmış tepsiye dizelim.Hamurları 190 dereceli ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırladığınız soğumuş şerbeti gezdirelim.Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım.Üstüne hindistan cevizi serpelim.Benim hindistan cevizim kalmadığı için pudra şekeriyle süsledim hiçte fena olmadı.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım bende severim bu tatlıyı ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler