Merhabalar bugün sizlerle bolu yöresine ait erişteden yapılan bu yöresel yemeği paylaşmak istedim.Tarifini Ayşe tüterden alıp, uyguladım gerçekten çok leziz oluyor.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gr tulum peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım paket erişte
süslemek için kıyılmış maydanoz
az tuz
Yapılışı:
Erişteleri bol tuzlu suda haşla ve süz.Tencerede tereyağını erit cevizleri içine at ve kavur.Daha sonra erişteleride koy 1-2 çevir en son olarakta tulum peynirinide ilave et.Ocağın altını kapat ve yemeği 1 kere karıştır ve servis tabağınıa al.Maydanozla süsle,servis edebilirsin.
2 yorum:
arkadaşım çok severim ben cevizli erişteyi ama tulum peyniri hiç denememiştim deneyeceğim ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Sevilcim yorumun için teşekkür ederim.Dediğin gibi aslı keşle oluyor bu yemeğin , ama o peyniri bulması biraz zor olduğundan tulum peyniriyle yaptım.Çokta güzel oldu.Tavsiye ederim canım.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder