Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KETE İÇLİ BÖREK





Merhaba arkadaşlar ne zamandan beri yapmak istediğim bu böreği eşimin arkadaşlarının gelmesini bahane edip yaptım,iyikide yapmışım gerçekten çok beğenildi.Oktay ustadan alıp uyguladığım bu tarifi sizlerlede paylaşmak istedim.Buyrun geçelim tarifimize:





Malzemeler:

3 yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı

İç harcı için:

300 gr kıyma
3 soğan
1 su bardağı ceviziçi
bir tutam maydanoz
tuz-karabiber-kimyon
biraz sıvıyağ

Yapılışı:

Yufkanın birini tezgaha yayın,tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın.Bir kaşık yağı yufkanın üstüne gezdirin,1 kaşık unda serpin ve yufkanın karşılıklı iki kenarını uç uca gelecek şekilde ortada birleştirin.Diğer iki kenarıda aynı şekilde karşılıklı uç uca birleştirin.Bu arada bir tavaya biraz sıvıyağı koyup,küçük küçük doğradığınız soğanları soteleyin.Daha sonra kıymayıda ekleyip,kavurun.Son olarak iri çekilmşi cevizi,maydanozu ve baharatları ilave edip,1-2 dk daha kavurup,ocağın altını kapatın.Kare şeklindeki yufkanızın geniş ve uzun kısmına iç harçtan koyup,rulo şeklinde kıvırın ve yağlanmış tepsiye koyun.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın.Böreklerin üstüne yumurta sarısını sürün ve ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

hımm çok lezzetli iyi ki yapmışsın
afiyet bal olsun canım
sevgiler

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ellerinize sağlık...kış günlerinde çay yanına yakışır bir lezzet olmuş bence...

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

kıymalı kete yide ilk defa duydum. değişik bir reçeye benziyor ,denemek lazım.ellerine sağlık cnm.